“Zagreb u Vukovaru”- film Željka Senečića, petak 17.11.2017.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara:

projekcija filma “Zagreb u Vukovaru” Željka Senečića i glazbeno-pjesnički susret “Grad” u kojem odabrane tekstove Siniše Glavaševića govori Rene Medvešek

Dva posebna kulturna događanja, projekcija dokumentarnog filma “Zagreb u Vukovaru” redatelja Željka Senečića i glazbeno-pjesnički susret “Grad” posvećen Vukovaru i Siniši Glavaševiću, održat će se u petak, 17. studenogapovodom obljetnice pada grada Vukovara i Dana sjećanja na žrtve Vukovara. “Zagreb u Vukovaru” bit će prikazan u kinu Kinoteka (Kordunska 1) s početkom u 19 sati, dok će “Grad” biti održan u istom terminu u prostorima Hrvatskog društva pisaca (kuća Arko, Basaričekova 24).

 

Dokumentarni film “Zagreb u Vukovaru” u režiji Željka Senečića, prema tekstu Pavla Pavličića, u produkciji te organizaciji Menorah Filma tematizira priču o braniteljima grada Vukovara podrijetlom iz grada Zagreba – činjenica da stižu iz zagrebačke brigade povezivala je čak 232 branitelja Vukovara. U bitki za Vukovar živote su dala 72 zagrebačka branitelja koji su poginuli u vojnim operacijama ili su bili ubijeni na Ovčari, a 14 ih se još traži. Ovo je film koji istražuje njihovu sudbinu, rekonstruira njihov ratni put i ima za cilj prikazati učešće Zagrepčana u obrani Vukovara sve do njegova pada.

 

U sklopu glazbeno-pjesničkog susreta “Grad”, koji organiziraju Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Hrvatsko društva pisaca, odabrane tekstove priča Siniše Glavaševića interpretirat će Rene Medvešek, a svojim pjesmama na gitari pratit će ga Čedo Antolić.

 

Oba događanja počinju u 19 sati, a ulaz je slobodan.

 

Programi se odvijaju uz podršku Grada Zagreba.