FonoKinoteka – glazbeni program Kinoteke

Petak,  26.01.2018.

20 h, koncert grupe: DRVORED

Pogled kroz prozore

Ulaznice: 35 kn pretprodaja /45 kn na dan koncerta

www.ulaznice.hr i www.kinokinoteka.hr

DRVORED je sastav iz Zagreba osnovan 2010. godine. Nakon odlično prihvaćenog prvog albuma “Arhelino” 2015. godine od strane publike i kritike i pregršt koncertnih aktivnosti, DRVORED u 2018. godinu ulazi radno. U kinu Kinoteka u sklopu glazbenog programa FonoKinoteka, u petak, 26. siječnja predstavit će novi materijal uz svježe aranžmane prepoznatljivih hitova s “Arhelina” pod nazivom – Pogled kroz prozore.

Foto: Drvored Facebook
Foto: Drvored Facebook

Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna fuzija žanrova koja se isprepliće kroz mnoštvo instrumenata, od harmonike i flaute preko violine i saksofona do trube i trombona. Drvored je pravi mali orkestar koji nezaustavljivo nas odvodi u drugu dimenziju postojanja. Njihova glazba je mješavina šarma francuskih šansona i energije balkanske nostalgije koja je cesto prožeta brzim ritmovima i promjenama raznih glazbenih pravaca, a da toga niste ni svjesni.

Foto: Drvored Facebook
Foto: Drvored Facebook

Iz medija:

„Ovakav bend se ne treba truditi žanrovski odrediti jer je ono što rade prije svega jedna velika zabava, ali ima tu i jasnih smjernica poput world musica, gypsya, ska tonova i šansone.

Anita Miličević, Muzika.hr

 

„Ovih petnaest pjesama lako će nas provesti kroz stare i krivudave ulice romantičnog Pariza, sve do znamenitog trga Montmartre prepunog uličnih umjetnika, pa potom na putovanje Mediteranom uz pjesmu trubadura, pa ubrzo i na prekooceansko, brodsko, putovanje sve do daleke Jamajke, na ska igranku.“

Nenad Pekez, Nocturne magazin

 

„Ovaj francusko-hrvatski skup sjajnih glazbenika sastavio je album koji je uspio nadmašiti očekivanja vlastitih fanova te si time osigurao kontinuirani rast baze obožavatelja.

Tomislav Miličević, Reggae hr

 

Drvored na mreži:

https://drvored.bandcamp.com/