FonoKinoteka predstavlja: Drvored

FonoKinoteka predstavlja: Drvored

Uzbudljivo glazbeno putovanje od obala Save do Montmartrea

Bliži se novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa koji jednom mjesečno u prostorima kina Kinoteka ugošćuje zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi. Drugo izdanje FonoKinoteke u petak, 26. siječnja ugostit će zagrebački bend Drvored koji će održati koncert pod nazivom “Pogled kroz prozore”.

Bend francusko-hrvatskog sastava poznat po energičnim nastupima i osvježavajućem zvuku kojeg pogoni moćna limena sekcija u Kinoteci će predstaviti novi materijal uz svježe aranžmane prepoznatljivih hitova s hvaljenog prvog albuma “Arhelino” iz 2015.

Drvored je osnovan 2010. godine. Njegovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna fuzija žanrova koja se isprepliće kroz mnoštvo instrumenata, od harmonike i flaute preko violine i saksofona do trube i trombona. Njihova glazba objedinjuje šarm francuske šansone, energiju balkanske nostalgije i žustre ritmove ska rocka, a svom su specifičnom i eklektičnom glazbenom stilu dali ime balkankan.

Drvored je pravi mali orkestar koji ploveći kroz vrijeme i prostor, od obala Seine do obala Save, od Mediterana sve do daleke Jamajke, slušatelje nezaustavljivo vodi u novu dimenziju postojanja.

Koncert Drvoreda održat će se 26. siječnja s početkom u 20 sati.

Ulaznice je moguće nabaviti po cijeni od 35 kuna odnosno 45 kuna na dan koncerta na www.ulaznice.hr

 

Drvored na Facebooku: https://www.facebook.com/drvored.band/

FonoKinoteka Facebook event: https://www.facebook.com/events/366123910517184/

 

Zanzibar https://youtu.be/3EvDKablEQk

Zagreb https://youtu.be/xsWR-5ZSNaQ

Le vieux Marin / Ribar https://youtu.be/1pWxFTwr7G8

More https://youtu.be/nC0ahMKP3gk

 

Više informacija: www.centarcesarec.hr // www.facebook.com/KinoKinoteka