Hitovi Damiena Chazellea i novo izdanje FonoKinoteke

Od 16. listopada u kinu Kinoteka gledamo opus američkog redatelja Damiena Chazella, a 19. listopada koncertom akustičnog zagrebačkog rock sastava Mnogi drugi kreće nova sezone glazbenog programa Fonokinoteka.

Foto: Mnogi Drugi
Foto: Mnogi Drugi

U relativno kratkoj filmskoj karijeri koja traje tek nešto više pola desetljeća američki redatelj i scenarist Damien Chazelle uspio je stvoriti prepoznatljiv filmski potpis spojivši svoje dvije velike opsesije – film i jazz, osvojiti gotovo sve najprestižnije filmske nagrade i upisati se u filmsku povijest kao najmlađi dobitnik Oscara za režiju u povijesti dodjele Akademijinih nagrada.

U utorak, 16. listopada gledamo hit mjuzikl La La Land (2016.) s Emmom Stone i Ryanom Goslingom o dvoje sanjara koji pokušavaju uspjeti u Los Angelesu. La la Land donio je Chazelleu planetarnu popularnost, a nagrađen je s čak šest Oscara, sedam Zlatnih globusa te pet nagrada BAFTA.

Foto: La la Land
Foto: La la Land

Chazelleov debitantski film, Ritam Ludila (2014.), drama s autobiografskim elementima o opsesiji i mukotrpnom putu do glazbenog savršenstva na rasporedu je u srijedu 17. listopada. Talentiranog bubnjara na prestižnom konzervatoriju u Manhattanu tumači sjajni Miles Teller, a u ulozi njegovog beskrupuloznog učitelja gledamo J. K. Simmonsa, koji je za tu ulogi nagrađen Oscarom.

Foto: Ritam ludila
Foto: Ritam ludila

Prvi čovjek, biografija američkog astronauta Neila Armstronga (2018.) s Ryanom Goslingom prikazuje se u dva termina, u četvrtak, 18. i subotu, 20. listopada. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir.

Foto: Prvi čovjek

Petak 19. listopada rezerviran je za novo izdanje FonoKinoteke uz cjelovečernji koncert akustičnog alternativnog rock sastava Mnogi Drugi od 21:30. Prije koncerta, od 20 sati ne propustite projekciju glazbenog dokumentarca o Mnogima drugima Dok nas glazba ne rastavi u režije Anite Nadj.

Foto: Mnogi drugi

U subotu, 20. listopada u animiranoj komediji za cijelu obitelj Ringe ringe raja upoznajemo simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, koji zbog svoje tvrdoglavosti i nesmotrenosti izgubi svoje jato i postane zaštitnik dva mala pačića.

Foto: Ringe ringe raja

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim subotnje matineje koja se prikazuje od 11 sati. Cijena ulaznica za filmove iz opusa Damiena Chazellea iznosi 20 kuna, a cijena ulaznice za subotnju matineju 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na ulaznice.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

 

Ulaznice za koncert moguće je kupiti po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna u sustavu i na prodajnim mjestima ulaznice.hr te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.