Tjedan u Kinoteci: Program i mjere sigurnosti

Program kina kreće u ponedjeljak, 18. svibnja, a donosi izbor recentnih naslova koji nude nešto za svakoga: red humora, romantike, napetosti i angažmana. Poduzeli smo i niz mjera kako bismo omogućili što sigurniji užitak u projekcijama.

Noviteti: Premijere u našem kinu

Premijerno prikazujemo Sinonime, intrigantnu priču o mladome Izraelcu koji po dolasku u Pariz opsesivno uči francuski jezik, nastojeći se pod svaku cijenu riješiti vlastitog nacionalnog identiteta. Ova provokativna satira Nadava Lapida nagrađena je Zlatnim medvjedom na prošlogodišnjem Berlinaleu, a hvaljena je i zbog intenzivnog nastupa Toma Merciera u glavnoj ulozi.

Na programu našeg kina prvi put gledamo i Zagrebački ekvinocij Svebora Mihaela Jelića, dinamičnu, šarmantnu i beskrajno zabavnu komediju koja od svoje premijere skuplja sve više obožavatelja. Priča je to o grupi prijatelja koja organizira tulum u napuštenom stanu, a koja funkcionira kao generacijski portret i kao oda noćnom životu grada.

Prikazujemo i Portret djevojke u plamenu, nagrađivanu povijesnu romansu Céline Sciamma smještenu u Francusku 18. stoljeća, koja prati privlačnost koja se razvija između slikarice i djevojke čiji portret treba potajno naslikati. Ljubitelji napetosti nikako ne bi smjeli propustiti Nevidljivog čovjeka, uzbudljiv i maestralno režirani triler Leigha Whannella u kojem je ikoničko čudovište studija Universal maštovito interpretirano iz suvremenog, društveno angažiranog ugla.

Noviteti: Rado gledani naslovi

Nastavljamo s prikazivanjem rado gledane Medene zemlje Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova, fascinantnog dokumentarnog filma o odnosu čovjeka i prirode, nominiranog za Oscara u dvije kategorije. Prikazujemo i napetu kriminalističku dramu Ladja Lyja Jadnici. Riječ je o uzbudljivoj priči o policijskom nasilju i podjelama unutar zajednice, smještenoj na ulice jednog pariškog predgrađa, koju svakako treba iskusiti na velikome platnu.

Na subotnjoj Matineji za najmlađe prikazujemo Naprijed, priču o dva vilenjačka brata koji odlaze u potragu za čarolijom i ocem koji ih je napustio. Riječ je o novoj uspješnici studija Pixar, koju potpisuje redatelj Dan Scanlon, redatelj rado gledanih Čudovišta sa sveučilišta.

Dolazak u kino: Mjere sigurnosti

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u projekcijama. Broj ulaznica u prodaji bit će smanjen (svaki drugi red neće biti u prodaji, a između prodanih mjesta bit će tri mjesta razmaka), u kinu će postojati punktovi za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor će biti provjetravan. Posjetiteljima se preporučuje da na projekciju dolaze s maskama i paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. Ukoliko imate respiratornih problema, temperaturu iznad 37,2 ili bilo koji drugi simptom bolesti, molimo vas da ostanete doma.

Preporučamo posjetiteljima da karte kupuju online, a na blagajni kina omogućeni su prihvat kartica i beskontaktno plaćanje. Cjeloviti popis mjera pročitajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Raspored projekcija: KinoKinoteka