Kino Kinoteka: Noviteti i Rendez-vous au cinéma

Ovoga tjedna u kinu Kinoteka gledamo ljetne kino-uspješnice, uživamo u klasicima francuskog filma i s animiranim zvjerkama dolazimo u goste neočekivanim domaćinima. Za poklon našim gledateljima na početku sezone, ulaz na dio programa je slobodan.

 

Noviteti: Ljetni kino-uspješnice na platnu Kinoteke

U distribucijskoj liniji Noviteti prikazat ćemo nekoliko filmova koji su obilježili ljetnu kinosezonu. Među njima su dva hrvatska naslova: nagrađivana drama Mater u režiji Jure Pavlovića, koja je na Pulskom filmskom festivalu Dariji Lorenci-Flatz donijela Zlatnu Arenu za najbolju glumicu, a redatelju i scenaristu Juri Pavloviću nagradu Breza za najboljeg debitanta. Uz ovu odličnu obiteljsku dramu, na rasporedu je i Bog postoji, njeno ime je Petrunija, gorko-slatka satira makedonske redateljice Teone Struga Mitevska, koja je s velikim uspjehom prikazana na prošlogodišnjem Berlinaleu.

Na rasporedu je i Corpus Christi, napeta poljska drama redatelja Jana Komase, koja je dobacila i do nominacije za najbolji film na ovogodišnjim Oscarima, zatim zabavna francuska farsa Kako biti dobra supruga, s odličnom Juliette Binoche u glavnoj ulozi. Ljubitelji serije Kuća od papira (La casa de papel) neka svakako pogledaju Pljačku stoljeća, odličnu argentinsku akcijsku krimi-komediju koja je – baš kao i navedena serija – inspirirana jednom od najpoznatijih pljački u povijesti Argentine.

6. Rendez-vous au cinéma: Za ljubitelje francuskog filma i kulture

Aimez-vous le cinéma? Ako je odgovor oui, nikako ne propustite 6. Rendez-vous au cinéma, program francuskih filmova u distribuciji Hrvatskog audiovizualnog centra. U kinu Kinoteka prikazat ćemo četiri naslova ponajboljih suvremenih francuskih redatelja: Olivier Assayas podsjetit će nas na sjetu ljetnih dana u izvrsnoj obiteljskoj drami Ljetni sati, Olivier Babinet upoznat će nas s životima osebujnih tinejdžera u svome feel-good dokumentarnom filmu Swagger. Jacques Audiard uvest će nas u zatorske intrige svoje nagrađivane kriminalističke drame Prorok, a veteran Louis Malle će nas zabaviti obiteljskom komedijom Milou u svibnju. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Animafest predstavlja: Zvjerke u gostima

Ususret novome izdanju Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb prikazujemo dva kratkometražna animirca, skrojena po ukusu najmlađih ljubitelja animacije! Gledat ćemo Choumovu odiseju Juliena Bisara te Tigar koji je svratio na čaj Robina Shawa, dvije šarmantne priče o zvjerčicama – sovama i tigrovima – koje spletom okolnosti svraćaju u posjet iznenađenim domaćinima. Program Zvjerke u gostima prikladan je za gledatelje starije od četiri godine, filmove prikazujemo na originalnom jeziku s hrvatskim titlovima, a ulaz na projekciju je slobodan.

Mjere sigurnosti

Poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka. Broj ulaznica u prodaji je smanjen, između prodanih karata sa svake će strane biti ostavljena prazna mjesta. Prilikom kupnje ulaznica posjetitelji će biti zamoljeni da ostave svoje kontakt-podatke, a preporuča se i nošenje maske do trenutka sjedanja na mjesto označeno na ulaznicama.