Tjedan u Kinoteci: Maraton kratkometražnog filma

S ovogodišnjim Maratonom kratkometražnog filma dotrčat ćemo do Božića i kratke programske pauze, a do tada među Novitetima pogledajte i neke od naslova koji su obilježili godinu.

Maraton kratkometražnog filma

Najkraći dan u godini, 21. prosinca, tradicionalno je zadužen za Maraton kratkometražnog filma, manifestaciju kojom se istovremeno u nekoliko europskih zemalja slavi kratki filmski metar. Ovim povodom u ponedjeljak i utorak prikazat ćemo Hrvatske maratonce I i Hrvatske maratonce II, selekciju najboljih hrvatskih kratkometražnih animiranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i igranih filmova, koja nudi uvid u neke od najboljih recentnih domaćih kratkiša.
Manifestaciju organizira Hrvatski audiovizualni centar, a ulaz na projekcije je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznica.

Otac
Otac

Noviteti: Nagrađivane drame

Na repertoaru još stignete pogledati redateljski debi glumca Vigga Mortensena, Obiteljsku priču, koja govori o otuđenom ocu i sinu u potrazi za novim načinom da izgrade svoj narušeni odnos. Tu je i Otac Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, koja je publiku osvojila dojmljivom pričom o borbi za skrbništvo nad djecom.

Obiteljska priča

Na rasporedu je i satirični dokumentarni film Kumek Darija Juričana te suvremena bajka Undine Christiana Petzolda, čija je glavna glumica Paula Beer nedavno osvojila Europsku filmsku nagradu za najbolju glumicu.

Undine

Filmski pokaz: Idealan poklon za filmoljupce
I dalje tražite idealan blagdanski poklon za ljubitelje filmova?
Filmski pokaz je otvorena pretplata s deset ulaznica na projekcije po vlastitom izboru, a lako može postati praktičan dar vašem najdražem filmofilu! Pokaz se odnosi na kinotečne programe kina Kinoteka, a vrijedi do 31. prosinca sljedeće godine. Više informacija o pokazu potražite ovdje.

Praktične informacije

Između četvrtka 24. i subote 26. prosinca u kinu neće biti projekcija. No već u sljedeći ponedjeljak nastavljamo s programima, uključujući i ciklus Zimske priče, u sklopu kojeg prikazujemo klasike u rasponu od Doktora Živaga Davida Leana do Stvora Johna Carpentera. Karte za filmove dostupne su online, a više informacija o nastavku programa šaljemo uskoro.

Stvor
Stvor

Sukladno novim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je ograničen na maksimalno 35, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Raspored projekcija: KinoKinoteka