Tjedan u Kinoteci: Fargo i Misery

Uz Fargo i Misery zaključujemo ciklus Zimskih priča, u Novitetima gledamo španjolsku romantičnu komediju Dok nas vjenčanje ne rastavi, a na repertoar vraćamo i Pixarov animirani hit Duša.

Zimske priče: Snježne napetice
Ciklus Zimske priče završavamo snježnim napeticama. Među njima je Polarna stanica Zebra, uzbudljivi špijunsko-pustolovni triler s Rockom Hudsonom u glavnoj ulozi, o posadi britanske nuklearne podmornice u lovu na srušeni sovjetski satelit i krticu u vlastitim redovima.

Na rasporedu je i Misery, odličan psihološki triler Roba Reinera o popularnom piscu ljubavnih romana koji nakon prometne nesreće pada u (ne)milost svoje najveće obožavateljice. Riječ je o jednoj od najuspješnijih adaptacija proze Stephena Kinga, a nezaboravna interpretacija zlikovke Annie donijela je Kathy Bates Oscara za najbolju glumicu.

Misery
Foto: Misery

Zimske priče zaključujemo s Fargom, antologijskim ostvarenjem Joela i Ethana Coena o policajki iz grada u naslovu koja rješava nespretni slučaj otmice i ubojstva. Fargo pamtimo po prekrasnim zimskim pejzažima, neočekivanom srazu humora i nasilja te nadahnutom nastupu Frances McDormand, kojoj je uloga Mardge donijela i Oscara za najbolju glumicu. Za svoju 25. obljetnicu Fargo će na platnu Kinoteke zasnježiti u svojoj 4K inačici.

Foto: Fargo

Noviteti: Dok nas vjenčanje ne rastavi
Od sljedećeg tjedna na repertoaru pogledajte Dok nas vjenčanje ne rastavi, španjolsku romantičnu komediju Danija de la Ordena o organizatorici vjenčanja čiji je sljedeći zadatak osmisliti svadbu prijateljici iz djetinjstva, s čijim je zaručnikom večer prije spavala. Uz brz ritam, uigrane glumce te suncem okupane pejzaže Tenerifa, ova će duhovita komedija donijeti dašak ljeta u hladne zimske dane!

Dok nas vjenčanje ne rastavi
Foto: Dok nas vjenčanje ne rastavi

Među ostalim novitetima gledamo dvije generacijske priče o prijateljima i odrastanju: dokumentarni film O jednoj mladosti Ivana Ramljaka te sagu Najljepše godine Gabrielea Muccina. Na repertoaru su i izvrsna socijalna drama Otac Srdana Golubovića te Neobični životi Oliviera Nakachea i Érica Toledana, humorna drama smještena u svijet socijalnih radnika.

Otac
Foto: Otac

Matineja: Duša
Duša, novi film studija Pixar, o glazbeniku koji mora pronaći način da se (doslovno i metaforički) vrati u život, osvojio je srca najmlađe, ali i starije publike. Zbog velikog interesa vraćamo ga na subotnju matineju, a ubacujemo i dodatnu projekciju u srijedu u 17:30 sati. Film prikazujemo sinkroniziran na hrvatski jezik.

Praktične informacije
Filmove iz ciklusa Zimske priče pogledajte uz Filmski pokaz, nove rute do vašeg starog mjesta u kinu! Više o svemu saznajte ovdje.
Sukladno novim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Raspored projekcija: KinoKinoteka