Tjedan u Kinoteci: Tjedan turskog filma

 

U goste nam dolazi Tjedan turskog filma, a među Novitetima i dalje gledamo Dinu Denisa Villeneuvea i Tomu Dragana Bjelogrlića.

 

U gostima: Tjedan turskog filma

U goste nam dolazi deveto izdanje Tjedna turskog filma, popularne filmske manifestacije koja posjetiteljima pruža presjek suvremene turske kinematografije. U sklopu ovogodišnjeg izdanja publika će imati priliku pogledati sedam raznolikih naslova: drama, komedija i romansa, počevši s Čudom u ćeliji br. 7 redatelja Mehmeta Ade Öztekina.

Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre u Zagrebu. Ulaz na projekcije je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.

Noviteti: Toma i Dina

U tjedan će nas uvesti dva popularna noviteta. Jedan od njih je Toma, dojmljiva biografska drama Dragana Bjelogrlića o Tomi Zdravkoviću, pjevaču narodne glazbe koji je svojim pjesmama i boemskim životnim stilom ušao u panteon popularne kulture balkanskih zemalja. Drugi film je Dina, znanstveno-fantastični spektakl Denisa Villeneuvea, koji je impozantnim režijskim stilom na veliko platno pretočio jedan od najutjecajnijih SF romana svih vremena.

Karte za film brzo se prodaju, pa preporučamo da svoja mjesta u kinu osigurate što prije!

Matineja: Nesavršeni robot Ron

Na subotnjoj Matineji gledamo Nesavršenog robota Rona. To je priča o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori sa sveprisutnošću društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati i koji je stvoren da mu bude najbolji prijatelj. Riječ je o znanstveno-fantastičnoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, koja vješto isprepleće aktualnu temu, humor i izvrsnu računalnu animaciju. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Praktične informacije

Sukladno važećim protuepidemiološkim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Raspored projekcija: KinoKinoteka