Tjedan u Kinoteci: Priča sa zapadne strane

Među Novitete nam stižu Spielbergova Priča sa zapadne strane i Tanovićev Deset u pola, u tjedan nas uvodi razgovor s Anom Hušman, a zaključuje ga FonoKinoteka i Soundtrack za film koji nije snimljen.

WHW: Ana Hušman
U novi tjedan uvodi nas razgovor s filmskom, video i likovnom umjetnicom Anom Hušman. Hušman u svojim radovima eksperimentira s mogućnostima animacije, dokumentarnim i igranim elementima u filmu, glasom i artikulacijom, a iza sebe ima nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova, od kojih neki već imaju status suvremenih klasika.

Simbioze i filmosinteze razgovor je s Anom Hušman koji organizira kustoski kolektiv WHW, a u njemu će biti govora o projektu na kojem Hušman trenutačno radi uz prezentaciju i projekciju video i ostalih materijala. Razgovor će moderirati Ana Dević, a ulaz je besplatan.

Noviteti: Priča sa zapadne strane
Među Novitete nam stiže Priča sa zapadne strane, nova inačica istoimenog kazališnog klasika iz 1957. godine, koji govori o zabranjenoj ljubavi djevojke i mladića koji se zaljube unatoč tome što pripadaju dvjema suprotstavljenim bandama. Autor nove verzije je Steven Spielberg, glavne uloge odigrali su Ansel Elgort i Rachel Zeler, a u jednoj od epizodnih uloga pojavljuje se i Rita Moreno, koja je za nastup u filmu iz 1961. godine bila nagrađena Oscarom za sporednu glumicu.
Drugi novitet na repertoaru je Deset u pola, humoristična drama oskarovca Danisa Tanovića, smještena u tradicionalne ćevabdžinice na sarajevskoj Bašćaršiji.
Među ostalim novitetima prikazujemo i ekstravagantni krimić Dinastija Gucci Ridleya Scotta, vrckavu art komediju Francuska depeša Wesa Andersona, biografsku dramu Spencer Pabla Larraína i dinamičnu satiru Zbornica Sonje Tarokić.

FonoKinoteka: Soundtrack za film koji nije snimljen
Soundtrack za film koji nije snimljen je glazbeno–poetski street movie RadioTeatra. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima. Ovaj kazališno–radijski dijalog sastoji se od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija Soundtracka za film koji nije snimljen ne zasniva se samo na riječima i glazbi, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.
Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 50 kuna, a na dan izvedbe 60 kuna.

Praktične informacije
Filmove iz kinotečnih programa Kinoteke pogledajte uz Filmski pokaz, nove rute do vašeg starog mjesta u kinu! Više o svemu saznajte ovdje.
Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Sukladno važećim protuepidemiološkim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Raspored projekcija: KinoKinoteka