Ljetna pozornica Tuškanac: Kinoteka u šumi

Sljedeći tjedan program Kinoteke gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac: u sklopu Filma u šumi gledamo restaurirani klasik H-8… Nikole Tanhofera, rođendansku projekciju Kabareta Boba Fossea, a tjedan zaključuje zagrebačka premijera debitantskog filma Nine Violić Baci se na pod.

Kinoteka u šumi: Restaurirani H-8…
Film u šumi program je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, koji na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi izbor aktualnih filmskih hitova, nagrađivanih naslova i rado gledanih klasika. Za sljedeći tjedan pripremili smo zagrijevanje za središnji program, koji će održati u kolovozu i početkom rujna.
Program počinje Kinotekom u šumi i projekcijom filma H-8…, uzbudljive priče o sudaru autobusa i kamiona koju je skrivio nepoznati vozač, a koja se redovito nalazi pri vrhu izbora najboljih hrvatskih filmova svih vremena. Zahvaljujući izvrsnoj restauraciji Hrvatskog državnog arhiva ovaj klasik Nikole Tanhofera osvanuo je u potpuno novom ruhu, o čemu svjedoči činjenica da je očarao i selektore prestižnog filmskog festivala u Veneciji, koji su ga uvrstili u svoj program posvećen klasicima iz povijesti kinematografije.
Ovu projekciju stoga dajemo na poklon našim posjetiteljima, a besplatne karte moći će se preuzeti u radno vrijeme blagajne na dan projekcije.

Kinoteka u šumi: Kabaret
Kabaret Boba Fossea ove godine slavi svoj 50. rođendan. No iz naše perspektive, nije ostario ni dana! Riječ je o antologijskom filmu prepunom nezaboravnih songova, koji nas poput vremenskog stroja vodi u dekadentnu boemsku scenu Weimarske Njemačke 1930-ih.

Kabaret je udahnuo novi život žanru mjuzikla, približivši ga senzibilitetu suvremenih gledatelja, a zbog liberalnog načina na koji adresira različita društvena pitanja u vrijeme premijere izazvao je niz kontroverzi. Kabaret je naposljetku je nagrađen s čak osam Oscara, uključujući i onima za najbolju glumicu (Liza Minelli) i režiju (Bob Fosse). Seksi, ciničan i dijabolično zavodljiv, Kabaret je film koji zaslužuje da ga se pogleda na velikome platnu!
Vlasnici Filmskog pokaza imaju pravo na besplatnu ulaznicu, uz predočenje važećeg pokaza na blagajni.

Film u šumi: Baci se na pod
Tjedan Filma u šumi zaključuje zagrebačka premijera filma Baci se na pod, dugometražnog igranog debija glumice, scenaristice i redateljice Nine Violić. Radi se o djelu rašomonske strukture, koja iz tri različite perspektive i kombiniranim filmskim tehnikama predstavlja priču o posljednjem danu jednog braka. Glavne uloge u filmu odigrali su Nina Violić, Goran Bogdan, Bruno Frketić Bajić i Lee Delong.
Premijeri filma prisustvovat će i dio članova filmske ekipe, a određeni broj ulaznica bit će i u prodaji.

Ljetna pozornica Tuškanac: Ostatak programa
Film u šumi na rasporedu je u kolovozu, a prije toga imat ćemo priliku poprati programe nekoliko izuzetnih manifestacija, koje već tradicionalno ugošćujemo. Prvi na rasporedu je Festival mediteranskog filma Split, zatim slijede Fantastic Zagreb i Revija europskog filma. Kraj mjeseca, 29. lipnja, dočekat ćemo uz koncert popularnog rock benda Pavel.
Kako biste osigurali svoje mjesto na projekciji, preporučamo da karte kupite online ili barem pola sata ranije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

Više informacija o programu potražite na www.ljepotu.hr.