Tjedan u Kinoteci: Zagreb film festival

Dvadeseto izdanje Zagreb film festivala održava se na nekoliko lokacija, a u kinu Kinoteka pratite programe Velikih 5, Ponovno s nama, KinoKino i Kockice.

U goste nam stiže Zagreb film festival, popularna filmska manifestacija koja zagrebačku publiku već dva desetljeća upoznaje s novim autorskim imenima, filmskim trendovima i naslovima s međunarodne filmske scene.
U kinu Kinoteka moći ćete pogledati filmove iz nekoliko programskih sekcija, od kojih mnogi stižu s lovorikama i izvrsnim kritikama s velikih međunarodnih festivala.

ZFF: Velikih 5
Velikih 5 program je koji donosi izbor filmova iz pet najvećih europskih kinematografija: Francuske, Italije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Španjolske.
U ovoj sekciji izdvajamo Osam planina, u Cannesu nagrađenu adaptaciju popularnog romana Paola Cognettija, koji su na veliko platno prenijeli Felix van Groeningen i Charlotte Vandermeersch.
Tu je i Poslije sunca, intrigantna drama britanske autorice Charlotte Wells, u kojoj je glavnu ulogu odigrao karizmatični Paul Mescal.

ZFF: Ponovno s nama
Ponovno s nama program je koji donosi nove filmove autorica i autora, koji su ZFF-ovoj publici predstavljeni na ranijim izdanjima. Ove godine u program se vraća popularni bosanskohercegovački redatelj Pjer Žalica, čiju ćemo novu komediju Praznik rada imati priliku pogledati u kinu.
Na festival se vraća i Teona Strugar Mitevska s filmom Najsretniji čovjek na svijetu, dramom koja britko secira međuljudske odnose i lokalni mentalitet.

ZFF: Posebne projekcije i Kockice
U sklopu Posebnih projekcija bit će prikazani nagrađivani Korzet Marie Kreutzer te Ljubavni život Kojija Fukade, a KinoKino predstavit će niz atraktivnih naslova za najmlađu publiku.
Ljubitelji kratkog metra svakako neka poprate večernje projekcije hrvatskih kratkometražnih filmova Kockice, koji se prikazuje s filmovima iz Međunarodnog kratkometražnog programa. Ova energična, živahna i odvažna sekcija predstavit će vam redateljska imena koja će obilježiti budućnost domaće i svjetske kinematografije.

Više informacija o programu i ulaznicama potražite na službenim stranicama festivala.