Tjedan u Kinoteci: 10. Tjedan turskog filma

Sljedeći tjedan na repertoaru ugošćujemo Tjedan turskog filma, a u subotu na matineji prikazujemo animirani hit Super Mario Bros. Film.

Tjedan turskog filma 2023
U goste nam stiže deseto izdanje popularnog Tjedna turskog filma. Program počinje 15. svibnja u 18 sati projekcijom povijesne drame Raketni kluba Bandırma redatelja Ömera Faruka Soraka o srednjoškolcima koji su uspjeli u prilično nevjerojatnom svemirskom pothvatu.
Ovogodišnji program sastoji se od devet naslova, među kojima se nalaze komedije i drame, aktualni filmovi i klasici. Među njima izdvajaju se Predanost: Hasan nagrađivanog redatelja Semiha Kaplanoğlua te britka politička satira Objava Mahmuta Fazıla Coşkuna, nagrađena posebnim priznanjem u Veneciji.
Svi filmovi bit će prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima, osim ako nije drugačije naznačeno.
Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Institutom Yunus Emre u Zagrebu, Veleposlanstvom Republike Turske i kinom Kinoteka.
NAPOMENA: Za svečano otvorenje potrebna je ulaznica. Ulaznice možete rezervirati na info@turski-film.eu. Besplatne ulaznice možete preuzeti na blagajni kina Kinoteka u ponedjeljak 15. svibnja od 16 sati.

Matineja: Super Mario Bros. Film
Super Mario Bros. Film animirana je inačica pustolovina junaka istoimene Nintendove videoigre, koja je zahvaljujući dobrom omjeru nostalgije, odlične animacije i zabave ostvario veliki uspjeh na blagajnama diljem svijeta. Priča prati Marija, vodoinstalater iz Brooklyna, koji putuje Kraljevstvom Gljiva kako bi pronašao svoga brata Luigija i spasio svijet od nemilosrdne Koope koja riga vatru.

Praktične informacije
Ulaz na projekcije u sklopu Tjedna turskog filma su besplatne, uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Raspored projekcija: KinoKinoteka