Tjedan u Kinoteci: Gledalište Kinokluba Zagreb

U tjedan ulazimo u društvu festivalskih uspješnica, ugošćujemo 16. Gledalište Kinokluba Zagreb, a na repertoar vraćamo i popularni Trokut tuge Rubena Östlunda.

Noviteti: Aktualni hitovi
Sezonu u Kinoteci zaključujemo festivalskim uspješnicama, koje su svoje mjesto našle na popisima najboljih filmova prošle godine. To su poljska egzistencijalistička drama Tovar Jerzyja Skolimowskog (nominacija za Oscara za najbolji strani film), napeta rumunjska priča o ksenofobiji R.M.N. Stanje nacije Cristija Puiua (službena konkurencija Filmskog festivala u Cannesu) te intrigantna japanska obiteljska priča Ljubavni život u režiji Kôjija Fukade (svjetska premijera u Veneciji).
Novitete zaključujemo Trokutom tuge, satiričnom crnom komedijom Rubena Östlunda te jednim od najpopularnijih naslova prethodne sezone. Ako još niste pogledali ovaj izvrstan i nagrađivani film, ovo je idealna prilika za nadoknaditi propušteno!

Kinoklub Zagreb: 16. Gledalište
Od 31 svibnja. do 2. lipnja u kinu Kinoteka najstariji kinoklub u Hrvatskoj Kinoklub Zagreb predstavit će 16. Gledalište – godišnju reviju svoje bogate produkcije kratkometražnog filma.
Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u protekloj godini podijeljeni u 10 programskih cjelina: osam natjecateljskih i dva posebna programa.
Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film u protekloj godini. Članovi žirija bit će Katerina Duda, Matej Merlić i Josipa Henizelman, a nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u.
Službeno otvaranje Gledališta održat će se u srijedu, 31. svibnja u 20 sati. Ulaz na sve projekcije je slobodan, uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.

Praktične informacije
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Raspored projekcija: KinoKinoteka