Tjedan u Kinoteci: Human Rights Film Festival

U goste nam stiže Human Rights Film Festival, uz hrvatske premijere filmova Gorana Devića Što da se radi? i Polako nikuda Damira Čučića, te neke od najhvaljenijih ovosezonskih naslova, kao što su Zona interesa Jonathana Glazera i Zlo ne postoji oscarovca Ryûsukea Hamaguchija.

Human Rights Film Festival 2023
Hrvatskom premijerom dokumentarno-igranog filma Što da se radi? cijenjenog domaćeg dokumentariste Gorana Devića u ponedjeljak 4. prosinca u zagrebačkoj Kinoteci otvara se 21. izdanje Human Rights Film Festivala programski fokusirano na autorski film i ljudskopravaške teme.
Među dvadesetak naslova koji su obilježili filmsku 2023. godinu nalazi se značajan broj igranih filmova među kojima se posebno ističu novi naslovi autora poput Nuria Bilgea Ceylana, koji se na HRFF vraća s filmom Suhom travom, čehovljanskom dramom o samoživom profesoru kojeg je maloljetna učenica optužila za zlostavljanje.
Ken Loach snimio je još jednu dramu o modernoj Britaniji – na festivalu u Locarnu nagradom publike ovjenčan film Stari hrast radnjom je smješten u selo na sjeveroistoku Engleske i bavi se imigrantskim pitanjima, ksenofobijom i sistemskim zanemarivanjem radnika.
Tu je i Jonathan Glazer, koji se predstavlja Zonom interesa, višestruko nagrađivanom dramom o životu zapovjednika Auschwitza.
Među ostalim naslovima ističemo Zlo ne postoji Oscarom nagrađenog Ryûsukea Hamaguchija, Ingeborg Bachmann – Putovanje u pustinju redateljice Margarethe von Trotta, Glazbu beskompromisne njemačke autorice Angele Shanelec, a tu je i novi film Damira Čučića Polako nikuda, koji će na HRFF-u imati svoju hrvatsku premijeru.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, uz obvezno podizanje ulaznica na blagajni kina. Više informacija o ostalim festivalskim programima potražite na službenoj stranici.KinoKino: Nove Franzove dogodovštine
Film Franzove nove dogodovštine prikazan je premijerno na ovogodišnjem Zagreb film festivalu, a zahvaljujući cjelogodišnjem KinoKino programu, nova prilika za pogledati film dolazi već sljedeći tjedan!
Ljetni praznici u Beču kriju tajne, a Franz i njegova družina su spremni raskrinkati i uhvatiti sumnjivu susjedu u krađi. Pripremite se na zabavan film koji će grijati srca u ovim hladnim zimskim danima. Film je na rasporedu sljedeće subote u vrijeme matineje u 11 sati.Praktične informacije
Raspored projekcija: www.kinokinoteka.hr