Tjedan u Kinoteci: Aktualni hitovi i Filmske mutacije

Drugi dio Filmskih mutacija u goste nam dovodi Alberta Serru i kultni eksperimentalni horor Jednorođen (Begotten), a na repertoaru i dalje prikazujemo aktualne hitove, među ostalim i Uboga stvorenja Yorgosa Lanthimosa.

Filmske mutacije: Albert Serra i Begotten
Drugi dio Filmskih mutacija: Festivala nevidljivog filma u goste nam dovodi španjolskog redatelja Alberta Serru, koji će predstaviti svoj zasad posljednji film – crnohumorni politički triler Priča s Pacifika. Nakon projekcije slijedi razgovor s redateljem.
U ostatku programa možete pogledati kultni eksperimentalni horor E. Eliasa Merhigea Jednorođen, poznat i pod svojim originalnim nazivom Begotten, a tu je i politička drama Gloria mundi Nikosa Papatakisa, jedan od najtransgresivnijih filmova sedamdesetih.
Ulaz na projekcije je besplatan uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.

Aktualni hitovi
Na repertoaru i dalje možete pogledati aktualne hit-naslove. Mjesec dana nakon početka distribucije dobitnik Zlatne palme Anatomija pada Justine Triet izaziva sve veći interes publike, pa ukoliko još niste pogledali ovu kompleksnu sudsku dramu sa Sandrom Hüller u ulozi spisateljice optužene za ubojstvo supruga, imate priliku to nadoknaditi sljedeći tjedan.
Udar sreće, francuska romantična drama Woodyja Allena, također je naišla na sjajan odaziv publike, kao i Palo lišće Akija Kaurismäkija, koji smo zbog velikog interesa vratili na repertoar.

Za ljubitelje sofisticiranih psiholoških drama tu je Crveno nebo Christiana Petzolda, Srebrnim medvjedom nagrađen film o trzavicama među prijateljima na ljetovanju, podgrijana šumskim požarima.
Gledatelji zainteresirani za priče o umjetnicima osobenjacima mogu pogledati Voljeti Patriciju Highsmith, dokumentarni film Eve Vitija koji omogućuje prvorazredni uvid u život i radni proces kraljice književnih psiholoških trilera.

Matineja za odrasle: Uboga stvorenja
Uboga stvorenja, novi film Yorgosa Lanthimosa, gotovo je dupkom ispunio prve projekcije u Kinoteci. Ovu maštovitu, provokativnu i inteligentnu crnu komediju ponovno prikazujemo u srijedu u 20 sati te na subotnjoj Matineji za odrasle u 11 sati.
Uz Zlatnog lava na festivalu u Veneciji te Zlatne globuse u kategoriji najbolje komedije i glumice u komediji (Emma Stone), film je zasad jedan od najvećih favorita u sezoni nagrada.

Praktične informacije
Zbog velikog interesa za pojedine naslove, savjetujemo da svoje karte kupite online ili na blagajni barem 20 minuta prije početka projekcije, kako ne biste propustili početak filma. Podsjećamo da s filmovima krećemo na vrijeme!

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hrwww.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.