Program

Zagreb, rujna 1943. Studentica Vera, komunistička ilegalka, ubacuje se kao nepismena služavka Katica u stan bankara i ustaškog kontraobavještajca Molnara, kako bi pronašla skriveni popis provokatora koje je ustaška kontraobavještajna služba ubacila u partizanske redove. Domom Molnarovih dominiraju žene: Molnarova supruga, starija kćer Elza i pripadnica ustaške vojnice te mlađa Saša, dobroćudna romantična tinejdžerka.

Debitantski dugometražni igrani film vrlo aktivnog redatelja Fadila Hadžića ratni je triler partizanske tematike, koji se – za razliku od većine filmova iz istog žana – odvija u interijeru građanskog stana. Komornost predloška Hadžić je razigrao uzbudljivim špijunskim zapletom koji je, zahvaljujući živopisno karakteriziranim likovima, otvoren različitim rodnim interpretacijama, od kojih su možda i najintrigantnije one koje se odnose na sjecišta roda i klasne pripadnosti.

Film prikazujemo s 35mm kopije u suradnji s Hrvatskom kinotekom Hrvatskog državnog arhiva. Ulaz na film je besplatan uz obvezno preuzimanje karte.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.