Program

Adèle je maturantica čiji se život nepovratno mijenja nakon što upozna Emmu, djevojku intenzivno plave kose, s kojom će se upustiti u strastvenu ljubavnu vezu.

Adaptacija grafičkog romana Plava je najtoplija boja Jul Maroh, odnedavno dostupna i na hrvatskom jeziku u izdanju kuće VBZ, izazvala je senzaciju na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojila i Zlatnu palmu i Nagradu međunarodnog žirija kritike FIPRESCI. Kechiche je podijelio glavnu nagradu s glavnim glumicama – Adèle Exarchopoulos i Léom Seydoux, koje su nakon filma postale međunarodne zvijezde. Adelin život podjednako je slavljen i osporavan zbog prikaza intenzivne ljubavne veze i eksplicitnih erotskih scena, no jedno je sigurno – riječ je o ljubavnoj priči koju nećete lako zaboraviti!

Film prikazujemo u sklopu programa Rendez-vous au cinéma, a ulaznice na projekciju su besplatne. Prije filma u 19 sati o grafičkom romanu Plava je najtoplija boja govorit će urednik knjige Vladimir Šagadin i likovna umjetnica i stripašica Helena Janečić.

Program Rendez-vous au cinéma je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, a održava se od 17. rujna do 17. listopada u nezavisnim kinima diljem Hrvatske. Ulaz na projekciju je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznice na blagajni.