Program

Karijera sredovječne učiteljice Emi (Katia Pascariu) nađe se u opasnosti kada u javnost procuri njezina snimka seksa s mužem (Stefan Steel). Suočena s bijesnim roditeljima koji zahtijevaju njezin otkaz, Emi se s njima sukobljava oko pitanja morala.

Nagrađena Zlatnim medvjedom na Berlinaleu, ova provokativna crna komedija novi je film Radua Judea, jednog od najoriginalnijih europskih redatelja današnjice, s čijim je opusom domaća publika vrlo dobro upoznata (Najsretnija djevojka na svijetu – ZFF 2009., posebno priznanje; Svi u našoj obitelji – ZFF 2012., Zlatna kolica). Baksuzno bubanje živopisno je i uzbudljivo filmsko seciranje jednog seks skandala, koje gledatelje poziva da sami procijene što je opsceno, a što ćudoredno u svijetu koji nas okružuje. Judeov film zasijeca ravno u srž boljki i patologija našeg društva, a to čini s bolnom oštrinom i obilnom dozom humora.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.