Program

Druga polovica 17. stoljeća u talijanskoj Toskani. Benedetta Carlini djevojka je plemićkog podrijetla, koju njezini roditelji kao djevojčicu odvode u samostan. Od malena njezin je život obilježen intenzivnim vjerskim vizijama. Bez obzira je li riječ o istinskome prosvjetljenju ili pukoj fantaziji, Benedetta će ih iskoristi kako bi se uspela u samostanskoj hijerarhiji te tako postala utjecajna figura u svojoj zajednici. Ipak, Benedettine ambicije, kao i za ono vrijeme nekonvencionalan seksualni život, neće naići na odobravanje crkvenih i ostalih moćnika, što će je dovesti u intrigantan zaplet s opasnim ishodom.

Inspiriran popularnim historiografskim djelom Nedolični čini: Život jedne lezbijske opatice u renesansnoj Italiji autorice Judith C. Brown, novi film Paula Verhoevena eksplozivan je koktel erotike, spektakla i povijesne studije, u kojoj Verhoeven na prepoznatljivo provokativan način postavlja važna pitanja o osobnim i seksualnim slobodama te sprezi religije, politike i ideologije. Benedetta je premijerno prikazana u natecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu, cijenjeni časopis Cahiers du cinéma uvrstio ju je na popis najboljih filmova prošle godine, a s obzirom na podijeljene reakcije koje izaziva, sigurno je da vas neće ostaviti ravnodušnima.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.