Program

Djevojčica Dorothy živi na farmi u Kansasu, a društvo joj pravi pas Toto. Nalet tornada otpuhat će ih u čarobnu zemlju Oz, gdje zajedno sa Strašilom, Limenkom i Plašljivim lavom odlazi u potragu za velikim čarobnjakom, koji će im ispuniti želje i pomoći Dorothy da se vrati kući.

Unatoč turbulentnoj produkciji, tijekom koje su se izmijenila četiri redatelja (George Cukor, King Vidor, Richard Thorpe i potpisani Victor Fleming), Čarobnjak iz Oza postao je i ostao jedan od omiljenih hollywoodskih mjuzikala, a njegov uspjeh Judy Garland je prometnuo u zvijezdu.

Čarobnjak iz Oza bio je i jedan od prvih hollywoodskih filmova u boji, pri čemu se Victor Fleming kreativno igrao odnosom crno-bijele slike i kolora, kako bi ogradio stvarni svijet u kojem upoznajemo Dorothy i svijet mašte u koji otputuje. Iz tog razloga može se reći da je doveo i do određenog paradoksa: naime, iako je boja pomogla u postizanju veće realističnosti filmske slike, u prvim godinama najčešće je se koristilo za filmove koji iz trenutačne stvarnosti skreću u fantastiku, fantaziju ili romantičnu prošlost, dok je sljedećih petnaestak godina crno-bijela tehnika najčešće sugerirala ozbiljne filmove umjetničkih namjera.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.