Program

Krajem Drugog svjetskog rata u Nizozemskoj, Rachel je djevojka židovskog podrijetla koja se skriva od nacističkih okupatora. Nakon što joj skrovište razori saveznička vojska, a obitelj strada u pokušaju bijega, pridružuje se nizozemskom pokretu otpora. Uskoro dobiva zadatak zavesti visokorangiranog nacističkog oficira Ludwiga Müntzea, kako bi pomogla u oslobađanju zatočenih članova pokreta.

Nakon dva desetljeća koja je proveo u Hollywoodu, redatelj Paul Verhoeven vratio se u Nizozemsku te snimio jedan od najuspješnijih – a prema nekim anketama i jedan od najboljih – nizozemskih filmova svih vremena. Riječ je o uzbudljivom ratnom trileru inspiriranom istinitim događajima i likovima, koje Verhoeven koristi da bi doveo u pitanje nacionalne mitove te pružio prilično nemilosrdnu kritiku antisemitizma, na koji nisu bili imuni ni članovi pokreta otpora. Predvođen odličnim nastupom Carice van Houten u ulozi verhoevenovski snalažljive djevojke s agendom, Crna knjiga je raskošno produciran, provokativan i vrhunski režiran povijesni spektakl, koji jednako dobro funkcionira kao visokobudžetna zabava i kao subverzivno istraživanje moralnog relativizma u izvanrednim okolnostima.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.