Program

Diane de Monx hladnokrvna je i proračunata zaposlenica korporacije Volf koja naoko ima samo jednu motivaciju – uspeti se što više na korporativnoj hijerarhijskoj ljestvici. No Diane je potajno špijunka za Magnatronic, kompaniju čiji je konkurent Volfov novi partner Demonlover. Demonlover i Magnatronic bore se za ekskluzivnu kontrolu tržišta animirane 3D pornografije. No Diane nije jedina sa skrivenim namjerama, a njen zadatak tjera je sve dublje u svijet ekstremnih underground medija.

Jedan od ranijih ostvarenja redatelja Oliviera Assayasa poznatog po filmovima Oblaci nad Sils Marijom (2014) i Stilistica (2017), neo-noir triler Demonlover svojevrsni je duhovni parnjak Cronenbergovog Videodromea i jedan od primjera tzv. novog francuskog ekstremizma. U 21. stoljeću Videodromeov Max Renn gubi i zadnje ostatke osobnog morala te ustupa mjesto beskrupuloznoj Diane de Monx čiji je jedini fokus ostvariti cilj neovisno o sredstvima.

Kada naiđe na uznemirujuće internetske snimke sadističkog mučenja, Dianeina reakcija gotovo da nema emocija. Šokantne snimke uznemirujuće su tek onoliko koliko je velika njihova potencijalna štetnost za imidž i financijsko stanje tvrtke.

U desenzitiziranom i otuđenom 21. stoljeću razvoj tehnologije doveo je do progresivnog udaljavanja od fizičke stvarnosti. Osjetila su već odavno otupjela pod navalom podražaja, a cilj tehnologije u industriji zabave postala je hiperrealističnost koja, u ironičnoj petlji, dovodi do daljnje desenzitizacije osjeta i zahtjeva za još većom realističnosti. No što kada ta realističnost dosegne svoje granice?