Program

Anne je mlada studentica književnosti, koja odlaskom na studij u veliki grad nastoji pobjeći radničkim korjenima svoje obitelji. No jednoga dana saznaje da je trudna te odluči pobaciti. No u Francuskoj šezdesetih pobačaj je kažnjiv, što Anne stavlja pred izbor: izgubiti pravo na studij ili se suprotstaviti represivnom zakonu svoga vremena. No Anne je odlučna da o vlastitom tijelu i životi odluke donosi sama, bez obzira na cijenu.

Drugi dugometražni film francuske redateljice Audrey Diwan u kina nam stiže ovjenčan Zlatnim lavom u Veneciji, gdje je dobio niz pohvala na račun odlične glume i intenzivne režije, kroz koje hrabrno i bez uljepšavanja progovara o delikatnoj temi kojom se bavi. Događaj je inače i adaptacija istoimenog autobiografskog romana romana jedne od najboljih živućih spisateljica – Annie Ernaux, koji je u nas nedavno izašao u izdanju Bookse i Multimedijalnog instituta.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.