Program

Ellen, buntovna kći miljunaša Alexandra Andrewsa, bježi iz Miamija u New York, gdje će se protiv očeve volje vjenčati za plejboja Kinga Westleyja. Na putu sreće novinara Petera Warnea te se njih dvoje odluči udružiti: njoj je potrebna njegova vještina i novac da izbjegne očeve detektive, dok on dobiva mogućnost ekskluzivne reportaže kojom bi se proslavio.

Iako se danas drži za jednu od najboljih screwball-komedija svih vremena, Dogodilo se jedne noći imao je trnovit početak. Clark Gable i Claudette Colbert nevoljko su prihvatili angažman na Caprinu projektu: Gable je gažu navodno dobio kao svojevrsnu kaznu od studija s kojim je imao potpisani ugovor, a po završetku snimanja Colbert se povjerila prijateljici da je „upravo snimila najgori film ikad“. No nakon pozitivnih recenzija i usmenih preporuka, Dogodilo se jedne noći ostvario je veliki uspjeh na blagajnama, a postao je i prvi film koji je osvojio svih pet Oscara u najprestižnijim katerijama: onima za najbolji film, režiju i scenarij te Claudette Colbert i Clarka Gablea u glavnim ulogama.

Film danas pamtimo po nenadmašnoj kemiji između Claudette Colbert i Clarka Gablea, briljatnim dijalozima te antologijskom scenom stopiranja, čije odjeke pronalazimo u liku Zekoslava Mrkve pa sve do nastavka filmske verzije Seksa i grada (2010).