Program

U 25 nezavisnih kina diljem Hrvatske će se deseti put zaredom održati Maraton kratkometražnih filmova, manifestacija kojom se uoči najkraćeg dana u godini, 21. prosinca, slavi kratka filmska forma. U Kinoteci pogledajte program Domaći maratonci, koji uključuje neke od najuspješnijih hrvatskih kratkometražnih filmova.

MANIVALD (2017, 13 min, animinrani), r. Chintis Lundgren
Manivald je neiskusan lisac koji živi pod budnim okom svoje zaštitnički nastrojene majke. Iznenadni kvar perilice za rublje, i to baš na Manivaldov 33. rođendan, u njihov će život uvesti neobičnog majstora, seksi mladog vuka Toomasa. Susret ubrzo preraste u ljubavni trokut i stvari izmaknu kontroli.

JA SAM SVOJ ŽIVOT POSLOŽILA (2012, 27 min, igrani), r. Sonja Tarokić
Kada se sanja o životu iz sapunica, tada je trenutak da uskoči sestra! Željkina mlađa sestra Silvija moli je da kod nje prenoći jer je njihova majka upravo pročitala besraman blog koji piše s najboljom prijateljicom Danicom. Idućeg jutra, iako je živciraju Silvijini i Daničini mamurluci, Željka ih vodi sa sobom na posao, u televizijski studio gdje radi kao vizažistica. Dok se spremaju na povratak kući i suočavanje s majkom, sestre razmjenjuju bisere životne mudrosti.

ARKA (2020, 15 min, animirani), r. Natko Stipaničev
Veličanstveni prekooceanski kruzer plovi morem.

MJESTO ODAKLE VAM PIŠEM PISMA (2018, 9 min, dokumentarni), r. Nikolina Bogdanović
Pedesetih godina bakina se sestra s mužem seli u Njemačku. Fotografije koje šalje dokumentiraju njihov novi život na Zapadu.

LOVEBOX (2018, 14 min, igrani), r. Ivan Turković Krnjak
Ljeto u gradu. Dosadno je i vruće. Ja sam usamljen. Tebi fali ljubavi. Ne poznajemo se, ali koristimo istu aplikaciju. Možda nam se posreći?

REAL BOY (2021, 7 min, animirani), r. Irena Jukić Pranjić
Mlada djevojka opsjednuta je likom Jamesa Bonda. Bondovski tip muževnosti projicira na muškarce koje upoznaje u stvarnom životu, uživajući u raskoši vlastite mašte. Štiteći svoju fantaziju od realnosti, uskraćuje si mogućnost da romansu kakvu priželjkuje doživi u stvarnom životu.

Više o programu Maraton kratkometražnog filma saznajte ovdje.