Program

Forbidden Live

Forbidden Live je najnoviji album Vedrana Ružića, nastao u pandemijskoj izolaciji i kao odgovor na nemogućnost umjetnika i glazbenika da nastupaju uživo. Sadrži devet autorskih kompozicija, među kojima i skladbu “Libertin”, nominiranu za nagradu Porin 2021. u kategoriji najbolje jazz izvedbe. Album je snimljen u lipnju 2020. u Spomen domu u Pazinu, a za snimku je zaslužan Luka Jenuš iz Distinctive studija.

Kako je Ružić i likovni umjetnik, album je vizualno oblikovan (dizajner: Stefan Španiček) radovima koje je autor napravio u trenutku globalnog lockdowna, po povratka iz Berlina. U to je vrijeme Ružić stvarao u izolaciji i tišini, iz čega je proizašla Forbidden Melody, serija radova kućnog formata, poput izrezbarenog prozora, slika na komadima starih kuhunjskih polica, kontrabasa s elementom bodljikave žice i sl. Na tim naizgled odbačenim i recikliranim predmetima, pronađenim u vlastitom podrumu, Ružić je koristio uljane i akrilne boje, a ove radove, baš kao i album smatra dokumentom vremena iz koranakrize.

U 20 sati uz Vedrana Ružića na kontrabasu i električnom bassu, nastupit će Hrvoje Galler na klavijaturama i Adriano Bernobić na bubnjevima.

Cijena ulaznice 35 kn u pretprodaji / 45 kn na dan izvedbe.