Program

Tajni agent 007 naći će se licem u lice s jednim od svojih najopasnijih protivnika: moćnim tajkunom Goldfingerom, koji razvija zlokobni plan kojim će uništiti svjetsku ekonomiju.

Treći nastavak serijala filmova o Jamesu Bondu i prvi koji je u avanture špijuna s dozvolom za ubijanje uveo niz elemenata po kojima je serijal i danas poznat: tehnološke novotarije (tzv. gadgeti), pustolovine po egzotičnim lokacijama, dvosmisleni humor, elaboriranu uvodnu špicu s pjesmom u interpretaciji glazbenih zvijezda te Aston Martin kao automobilsku marku za kojom će Bond često posezati tijekom svojih špijunskih putešestvija. Model DB5, kojim se Bond ovdje vozi, također je naveliko korišten u promociji filma, a zahvaljujući uspjehu koji su njime inspirirane igračke imale na tržištu, franšiza je krenula u proizvodnju posebno osmišljenih promotivnih materijala inspiriranih motivima iz filma, u rasponu od igračaka do odjeće.

Goldfinger je ujedno i prvi film iz serijala koji je postao postao međunarodna senzacija na blagajnama, dobio izvrsne ocjene kritike i prvi nagrađen Oscarom (najbolje oblikovanje zvuka), a pamtimo ga i po ikoničkom prizoru glumice Shirley Eaton obojane u zlatnu boju te moćnim glasom Shirley Bassey u izvedbi naslovne glazbene teme.