Program

Jednog dana nakon večere, dok Boris čita u svojoj sobi, netko puca na njega kroz prozor. Dolazi policija i počinje očevid. U potrazi za mogućim počiniteljima, Boris će krenuti u inventuru vlastitog života, pri čemu shvaća da ga mrzi više ljudi nego što je mogao zamisliti i da su njegove ideje o vlastitom životu samo iluzija.

Egzistencijalistička komedija Inventura debitantski je film slovenskog redatelja Darka Sinka te po mnogima jedan od najboljih suvremenih slovenskih filmova. Svjetsku je premijeru imao na festivalu u San Sebastianu, a na Festivalu slovenskog filma u Portorožu osvojio je šest nagrada, uključujući i one za najboljeg režiju, debitanta te Radoša Bolčinu u glavnoj i Dejana Spasića u sporednoj ulozi.

Zagrebačkoj premijeri filma prisustvovat će redatelj Darko Sinko, producenti Vlado Bulajić i Lija Pogačnik, glumci Mirel Knez i Dejan Spasić te direktor fotografije Marko Brdar.

Program se održava u suradnji sa Slovenskim filmskim centrom i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Zagrebu. Projekcija će biti prikazana s hrvatskim i engleskim titlovima. Ulaz na projekciju je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznice na blagajni.