Program

Shatze, Pola i Loco tri su prijateljice i profesionalne manekenke, koje se žele odmaknuti od života gradskih sponzoruša. Plan je jednostavan – treba pronaći odgovarajućeg mladoženju čija će ljubav biti proporcionalna visini bankovnog računa. Da bi u tome uspjele upotrijebit će sve talente koje imaju na raspolaganju – ljepotu, šarm i pamet – no problemi nastaju kada shvate da razdvajanje pravih bogataša od pozera i nije tako jednostavno.

Veliko platno oduvijek je bio jedan od aduta kina u odnosu na sve ostale platforme na kojima možemo gledati film. Filmaši su toga postali posebice svjesni nakon što su dobili konkurenciju u vidu televizije, koja je gledateljima omogućila da u pokretnim slikama uživaju iz udobnosti vlastitog doma. Jedan od načina na koji su filmaši nastojali vratiti publiku u kinu bila je tehnika CinemaScopea, koja je – za razliku od dotad raširenog academy formata (1.33:1) – proširila kadar s lijeve i desne strane, učinivši ga širim, a time i impresivnijim. Prvi film u široj distribuciji snimljen ovom tehnikom bio je biblijski spektakl Tunika (The Robe) iz 1953., a zato što je podatan za snimanje pejzaža i masovnih scena često ga se koristi u skupim spektaklima. No prvi film koji je i snimljen CinemaScopeom bio je romantična komedija Kako se udati za milijunaša. Uz tehnološki iskorak, film je značajan i po tome što je objedinio Marilyn Monroe, Betty Grable i Lauren Bacall, tri zavodnice velikog ekrana, koje i dalje plijene pažnju svojim neupitnim šarmom i karizmom. Značajan je i po ikoničkim prizorima New Yorka sredine prošloga stoljeća, koje su zahvaljujući boji i CinemaScopeu snimljene fantastičnom uvjerljivošću.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.