Program

Program Vizije: Iz Kratke baze 25 FPS-a posvećen je autorima i djelima koji su istraživanjem mogućnosti filmskog jezika pomicali granice medija te ponudili novu perspektivu onoga što sedma umjetnost može biti.

Dvije glumice – Charlotte Gainsbourg i Béatrice Dalle – nalaze se na filmskome setu eksploatacijskog filma o suđenju ženama optuženima za vještičarenje. Dok se pripremaju za klimaktičnu scenu vezivanja za lomaču, u kojoj sudjeluje i nekoliko manekenki, snimanje se otima kontroli… u dobro poznatoj Noéovoj maniri.

Snimljen u produkciji modne kuće YSL i premijerno prikazan izvan konkurencije Filmskog festivala u Cannesu 2019., ovaj srednjometražni metafilm Gaspara Noéa maštovita je, zabavna i psihodelična posveta kinematografiji, filmskoj povijesti i histeriji na filmskim setovima.

NAPOMENA: Film se ne preporuča gledateljima osjetljivima na intenzivne bljeskove svjetla.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.