Program

Thomas A. Anderson vodi dvostruki život: danju je računalni programer, a noću haker poznat pod imenom Neo. Nakon što ga kontaktira Morpheus, legendarni haker kojeg vlada progoni kao računalnog terorista, njegov će se život promijeniti, a stvarnost u koju je oduvijek sumnjao više nikad neće biti ista.

Matrix je legendarni film Lane i Lilly Wachowski, koje su inovativnim korištenjem računalne tehnologije revolucionarizirale žanrove akcijskog i znanstveno-fantastičnog filma, uzdigavši ih do statusa filozofije. Matrix je popularizirao upotrebu slow motiona i tzv. efekta bullet time, pri čemu se lik zamrzne ili jako uspori usred pokreta dok kamera kruži oko njega. Efekt je kasnije često (zlo)upotrebljavan u nizu sličnih ostvarenja, no rijetko je kad s jednakim uspjehom. Matrix se danas često nalazi na popisima najutjecajnijih filmova svih vremena, utjecao je na popularizaciju superjunačkog i suvremenog akcijskog filma, a njegova distopijska vizija računalno stvorene stvarnosti vizionarski je najavila vrijeme virtualnih identiteta u kojem danas živimo. Nagrađen je Oscarima za zvuk, montažu slike i zvuka te specijalne efekte.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.