Program

Leda je profesorica engleskog jezika posvećena svome poslu. Nakon što njezine kćeri odluče provesti blagdane sa svojim ocem u Kanadi, prvi će puta praznike provesti sama. Kako bi izbjegla osjećaju usamljenosti, Leda putuje u malo mjesto na grčkoj obali, uživajući u osjećaju slobode. No nakon nekoliko dana mediteranske idile, na plažu na kojoj se inače sunča stiže višečlana obitelj, čija je bučna prisutnost potakne da preispita odluke koje su utjecale na nju i život njezine obitelji.

Mračna kći adaptacija je istoimenog romana Elene Ferrante, talijanske spisateljice koja je zahvaljujući svojim istančanim portretima žena na životnim prekretnicima stekla međunarodnu popularnost. Adaptacije se prihvatila glumica Maggie Gyllenhaal, koja je film režirala i za njega napisala scenarij, okupivši i odličnu glumačku ekipu predvođenu oskarovkom Olivijom Colman. Mračna kći svjetsku je premijeru imala na festivalu u Veneciji, gdje je ispraćena ovacijama, a kritika je posbeno hvalila Gyllenhaalinu sigurnu režiju, ambicioznu priču i odličnu glumačku ekipu.

Film je za Oscara nominiran u kategorijama najbolje glavne glumice (Olivia Colman), sporedne glumice (Jessien Buckley) i adaptiranog scenarija (Maggie Gyllenhaal).

 

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.