Program

Godine 1917. trojica srednjoškolaca prijavit će se u njemačku vojsku, ponukani propagandom svojih nastavnika. No njihov idealizam isparit će čim se suoče sa surovom stvarnošću rovova na Zapadnom frontu, koji će ih već od prvoga dana suočiti s činjenicom da rat ne stvara junake.

Na zapadu ništa novo adaptacija je glasovitog romana Ericha Marie Remarquea, koja je u vrijeme svoga objavljivanja 1929. godine bila veliki književni bestseller, sve dok je nacisti nisu počeli spaljivati prilikom dolaska na vlast. Njemački redatelj Edward Berger ostao je vjeran antiratnom tonu romana, pa spektakularnost akcijskih scena vješto podriva istraživanjem mentalnih i fizičkih posljedica rata. Riječ je o impresivnom filmu koje svkako zaslužuje da ga se doživi na velikome platnu!

Bergerov film nedavno je trijumfirao na dodjeli Nagrada Britanske filmske akademije, osvojivši sedam BAFTA, uključujući one za film, režiju, scenarij i strani film. Za Oscara se natječe u devet kategorija, uključujući onima za najbolji film, strani film i adaptirani scenarij.

Napominjemo da je film u ograničenoj distribuciji, pa svakako ne propustite da vam pobjegne s velikog platna.