Program

Julie je dvadesetogodišnjakinja koja živi u Oslu i studira medicinu. Jednoga dana doživljava prosvjetlenje i prebacuje se na psihologiju. No tada shvaća da fotografija više odgovara njezinu senzibilitetu… Njezine profesionalne nedoumice prate i one ljubavne, a sve će se promijeniti kada upozna 15 godina starijeg Aksela.

Novi film popularnog norveškog redatelja Joachima Triera, autora rado gledanih filmova Oslo, 31. kolovoza (2011) i Thelma (2017). Najgora osoba na svijetu premijerno je prikazana u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu, gdje je Renate Reinsve osvojila nagradu za najbolju glumicu. Kritika je objeručke prihvatila Trierovo osvježavanje konvencija romantične komedije, razigranu kombinaciju humora i drame te nastup Renate Reinsve u glavnoj ulozi. Britanski The Guardian film je proglasio „instant-klasikom“, a našao se i na popisima najboljih filmova prethodne godine.

Film je za Oscara nominiran u kategorijama najboljeg stranog filma i originalnog scenarija.

 

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.