Program

Connie Sumner s mužem Edwardom vodi sretan obiteljski život, no brak im je upao u monotoniju. Jednom prilikom upoznaje naočitog stranca Paula Martela, s kojim se upušta u vezu. Edward počne sumnjati da nešto nije u redu te unajmljuje privatnog istražitelja, a otkriće Connieine tajne razvoj događaja odvest će u neočekivani smijer.

Inspirirana Chabrolovim klasikom Nevjerna žena (1969), Nevjerna je zasad posljednji rad Adriana Lynea, američkog redatelja čije je ime zahvaljujući filmovima kao što su Devet i pol tjedana (1986), Fatalna privlačnost (1987) i Nemoralna ponuda (1993), postalo sinonimom za erotizirane drame, začinjene opasnošću i krivnjom. Lyneov film ističe se sjajnim nastupom Diane Lane, kojoj je uloga Connie donijela i nominaciju za Oscara. Hajsmitovski elementi proizlaze iz načina na koji opsesije i slabosti likova eksplodiraju u zločin na pozornici buržujskog braka te ambivalentnog završetka.

Spomenimo i to da se nakon 19 godina izbivanja iz svijeta filma Adrian Lyne vraća na veliko platno adaptacijom Duboke vode, jednog od najcjenjenijih romana Patricije Highsmith, a likove supružnika igrat će Ben Affleck i Ana de Armas.