Program

„Kultni petak“ poseban je program kina Kinoteka namijenjen filmofilima pustolovna duha čiji ukus naginje egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu. Unutar ove programske linije prikazujemo naslove koji su s vremenom izgradili vjernu sljedbu posvećenih štovatelja – mnoge od njih i po prvi puta nakon dugo vremena na velikome platnu.

Trinaest godina nakon završetka Drugog svjetskog rata, Lucia – žena koja je preživjela boravak u nacističkom logoru, stiže u jedan bečki hotel. Tamo susreće Maxa, bivšeg SS-oficira i svog ljubavnika iz logora, koji radi kao noćni portir skrivajući nacističku prošlost. Lucia i Max ponovno se upuštaju u vezu, no hoće li uspjeti umaći svojoj prošlosti?

Noćni portir jedan je od najkontroverznijih filmova 1970-ih. U vrijeme svoje premijere napadan je kao senzacionalistička (s)eksploatacija strahota holokausta, ali i slavljen kao transgresivno remek-djelo koje sadomazohističke igre moći koristi da bi postavio radikalna pitanja o osobnoj autonomiji i identitetu. Predvođen naelektriziranim i zavodljivim nastupima Charlotte Rampling i Dirka Bogardea, film Liliane Cavani neupitni je klasik vremena u kojem se kinematografija nije ustručavala pomicati granice, zbog čega je i danas jednako intrigantan i provokativan.

U Kinoteci prikazujemo nedavno restauriranu inačicu filma.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.