Program

Alicia Huberman kći je osuđenog nacističkog zločinca, koja u SAD-u živi raskalašenim životom dokone bogatašice. No američka joj vlada daje priliku za iskupljenje: dobiva zadatak zavesti Alexandra Sebastiana, potencijalno opasnog nacista koji se skriva u Brazilu, ne bi li osujetila planove njegove zločinačke organizacije. Problem je u tome što se Alicia zaljubila u Devlina, šarmantnog američkog agenta koji ju je vrbovao u službu, a upravo će njihova uzajamna privlačnost začinjena ljubomorom i inatljivošću dovesti u pitanje izvršavanje zadatka, ali i njihove živote.

Ozloglašena je jedan od najboljih filmova bogate karijere Alfreda Hitchcocka: odlična kombinacija romanse, screwball komedije i špijunskog trilera, u kojoj do izražaja dolazi Hitchockovo majstorstvo u kreiranju napetosti i humora. Film je poznat i po jednoj od najdužih scena poljupca na velikome platnu, koji je Hitchcock podijelio u nekoliko manjih segmenata od nekoliko sekundi, kako bi ismijao i izazvao cenzuru svoga vremena. Uz Hitchcockovu režiju i izvrstan scenarij Bena Hechta (nominiran za Oscara), u filmu se ističu nadahnuti nastupi Caryja Granta i Ingrid Bergman, koji su u to vrijeme bili u svom glumačkom zenitu, kao i Claudea Rainsa, kojemu je uloga Alexandra donijela nominaciju za Oscara. Utjecaji Ozloglašene traju i do današnjih dana, a vidljivi su i u filmovima kao što su Crna knjiga i Požuda, oprez, koje gledamo u nastavku programa Okupirani gradovi.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.