Program

Krajem 1950-ih u Londonu Colin je mladi fotograf zaljubljen u dizajnericu Crepe Suzette. No njihova je veza ograničena Suzettinim strelovitim usponom u modnome svijetu. Za to vrijeme Colin se zapošljava u glazbenoj industriji kao promotor bendova za novootkriveno tinejdžersko tržište, a pritom promatra kako u predgrađima bujaju rasne netrpeljivosti između fašističkih pokreta i crnih Britanaca, koje prijete eskalaciji.

Potpuni početnici Juliena Templea bio je jedan od najambicioznijih britanskih filmova 1980-ih. Oglasi su ga najavljivali kao budućnost britanske filmske industrije, no stvar je završila negativnim kritikama i poprilično glasnim flopom na blagajnama, koji je potopio studio Goldcrest Films. Templeov film zbilja jest tonalno neujednačen, posebice u pokušajima da spoji vrckavu priču o usponu teen kulture s onom o fašističkim pokretima iz britanskih predgrađa. No Potpuni početnici nadahnuta su glazbena komedija prepuna impresivne koreografije i režijskih rješenja, koja nudi gotovo pa leksikonski uvid u glazbene i modne trendove kasnih 1950-ih (Teddy Boys, mods), a najavila je i mjuzikle kakve će u sljedećem desetljeću popularizirati Baz Luhrmann.

David Bowie za film je skladao istoimenu pjesmu, koja je za razliku od filma doživjela veliki uspjeh, a pojavljuje se i u ulozi marketinškog stručnjaka koji protagonista potakne da se „proda“ kako bi uspio – što je možda bio i samosvjestan te pomalo ironičan pogled na protekla dva desetljeća vlastitog rada u glazbenoj industriji.