Program

Radnja filma odvija se tijekom dva vremenska razdoblja, neposredno uoči te tijekom Drugog svjetskog rata u Hong Kongu. Wang Jiazhi mlada je studentica koja postaje članicom kazališne skupine svojih kolega, koja se angažiranim predstavama nacionalne tematike nastoji oduprijeti ratnoj prijetnji koja dolazi iz Japana. Stvari postaju opasnije kada grupa odluči napraviti plan za ubojstvo gospdina Yeeja, tajnog agenta koji nastoji uspostaviti temelje za japansku okupaciju Kine. No situacija se ne razvije prema planu.

Požuda, oprez izvrstan je križanac erotske drame i špijunskog trilera, koja je tajvanskom redatelju Angu Leeju donijela drugog Zlatnog lava u karijeri. Lee je inspiraciju pronašao u istoimenoj noveli velike kinesko-američke spisateljice Aileen Chang, koja je u svojim tekstovima dovodila u pitanje brojne nacionalne mitove. Isto vrijedi i za film Anga Leeja, koji je Changine teme spojio s nasljeđem klasičnog Hollywooda (usp. Ozloglašena, 1946) te tako stvorio izrazito provokativno ostvarenje koje erotsko-romantični zaplet koristi kako bi postavio važna pitanja o odnosu osobne autonomije i odgovornosti prema kolektivu ili naciji.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)

Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.