Program

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) objavio je prvi strukovni cjenik u polju dramaturgije i izvedbenog pisanja. Riječ je o iscrpnom dokumentu nazvanom Priručnik o autorskim pravima, pravednim naknadama za rad i pravima radnika u području scenaristike, dramaturgije i pisanja izvedbenih djela koji, osim informacija o navedenim pravima, sadrži i opise poslova i mapirana područja borbe za poboljšanje uvjeta rada kojima se kao strukovna udruga želimo posvetiti i u budućnosti.

Priručnik će predstaviti autorice istraživanja uz gošće Zlatku Salopek Radić, voditeljicu i urednicu Smjernica za izračun cijena djela dizajna u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, i selmu banich, članicu platforme Za K.R.U.H., uz moderiranje članice SPID-a, dramaturginje Maje Sviben.

U istraživanju i izradi Priručnika sudjelovale su članice SPID-a Karla Crnčević, Nina Gojić i Lucija Klarić. Priručnik je grafički oblikovala Lana Grahek, a pravne korekcije napravila je odvjetnica Zrinka Bojanić. Prije objave, Priručnik je stavljen na javnu raspravu sa članstvom udruge i drugom zainteresiranom javnošću.

Svi zainteresirani dobrodošli su na tribinu, a zbog ograničenog broja mjesta u gledalištu, molimo da se dolazak najavi na adresu info@spid.com.hr!