Program

Hong Kong, 1962. Novinski urednik Chow Mo-Wan sa svojom suprugom useljava u novi stan. Istovremeno, u istu zgradu doseljavaju Su Li-zhen i njezin muž. Chow i Li-zhen upoznaju se i zbližavaju, otkrivajući da imaju mnogo toga zajedničkog. No nakon što saznaju da su njihovi supružnici zapravo ljubavnici, utjehu će pronaći u svome prijateljstvu odlučni u tome da ne pokleknu kao njihovi nevjerni bračni partneri. Hoće li u tome uspjeti?

Raspoloženi za ljubav vrhunski je režirana i prekrasno snimljena melodrama o neuzvraćenoj ljubavi, čija će vas melankolična atmosfera pratiti dugo nakon odjavne špice. Film je premijerno prikazan u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu, gdje je Tony Leung Chiu-Wai osvojio nagradu za najboljeg glumca, a Christopher Doyler posebno priznanje kao direktor fotografije. Sam film često se može naći na popisima najboljih filmova svih vremena, a njegov utjecaj vidljiv je i u radovima filmaša kao što su Barry Jenkins i Xavier Dolan.

Na repertoaru prikazujemo nedavno restauriranu inačicu filma.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.