Program

Francuski aristokrat iz 19. stoljeća, poznat po svojim zajedljivim memoarima o životu u Rusiji, budi se nevidljiv u Zimskom dvorcu ruskog državnog muzeja Ermitaž. Jedina osoba koja osjeti njegovu prisutnost tajanstveni je čovjek odjeven u crno. Dok putuju dvorcem i njegovom okolicom susreću istaknute ličnosti koje su obilježile posljednja dva stoljeća ruske povijesti.

U povijesti kinematografije bilo je nekoliko filmova koji su snimljeni na način da ostavljaju dojam da su snimljeni u jednome kadru. Međutim, Ruska arka Aleksandra Sokurova prvi je dugometražni film kojem je to zbilja i uspjelo. Snimljen iz četvrtog pokušaja, ovaj impresivni projekt okuplja oko 2000 glumaca i statista i više od trideset lokacija unutar dvorca, a bio je moguć zahvaljujući spoju steadicama i digitalne tehnologije, koja je s filmovima kao što su Ratovi zvijezda: Epizoda 2 – Klonovi napadaju (2002) i Bilo jednom u Meksiku (2003) u to vrijeme već zakoračila u Hollywood. Ruska arka premijerno je prikazana na Filmskom festivalu u Cannesu, a kritika je hvalila njegov impresivno izvedeni koncept.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)
Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.