Program

Hrvatska glazbena unija 5. veljače 2024. godine organizira drugo izdanje natjecanja za mlade instrumentaliste pod nazivom Status juniori, koje podržava i Ministarstvo kulture i medija RH.

Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su talentirani svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. Želimo stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrumentalistima da “preskoče” nekoliko stepenica i skrenu pažnju na sebe. U svakodnevnom poslu često se susrećemo s nepoznatim sastavima u kojima sviraju talentirani instrumentalisti, koje treba ohrabriti i pružiti im dodatnu priliku. Nagrada Status juniori je okrenuta modernijoj glazbi – pop, rock, hip hop, zabavna, jazz i ostala glazba izvan klasične glazbe. Pravo prijave imali su mladi glazbenici do navršenih 18 godina života.

 

Nakon detaljnog preslušavanja pristiglih prijava, stručna komisija Hrvatske glazbene unije donijela je odluku da u finalu natjecanja Status juniori nastupe sljedeći instrumentalisti (abecednim redom):

Luka Antun Bušić bubnjevi

Tadija Ivić bisernica

Lucia Kaplowitz violina

Luka Kramar gitara

Petar Mikić gitara

Dominik Pažameta klavijature

Mihael Šepelj saksofon.

U sklopu finalnog programa, ali izvan konkurencije, nastupit će pobjednica Status juniora 2020. Petra Stanec na bisernici, te mladi glazbenik Oliver Sladetić (2014) na bubnjevima.

Kao revijalni gosti nastupit će mladi njemački glazbenik hrvatskih korijena Jakub Očić (2008) na gitari, i sudionici festivala Superval 2023 – zagrebački band Slow Cured.

Ulaz na koncert je besplatan, uz podizanje ulaznice na blagajni kina Kinoteka na dan koncerta (molimo vas da ulaznicu preuzmete najkasnije pola sata prije početka).

 

Program se u kinu Kinoteka održava u sklopu programske linije FonoKinoteka.