Program

Evelyn Wang žena je pred krizom srednjih godina, kojoj svaki dan nosi novo iznenađenje – uglavnom loše. No sve će se promijeniti nakon što je tajanstvena pukotina u prostoru i vremenu povede u pustolovinu spašavanja ne samo sebe, nego i čitavoga svijeta, pri čemu će prelazeći različitim dimenzijama multiversa suočiti sa životima koje je mogla voditi.

Sve u isto vrijeme izazvao je senzaciju na američkom festivalu South by South West: objeručke su ga prihvatili kritika i publika, a mnogi ga nazivaju jednim od najoriginalnijih filmova godine. Riječ je o pametnom i dinamičnom spoju komedije apsurda, fantastike, filozofije i akcije, koja će vas nasmijati, zabaviti i potaknuti na razmišljanje. Glavnu ulogu odigrala je zvijezda hongkoških akcijskih filmova – legendarna Michelle Yeoh.

Film je jedan od glavih favorita za nagrade Američke filmske akademije. Za Oscara se natječe u čak 11 kategorija, uključujući onima za najbolji film, režiju, originalni scenarij. Skupio je i četiri glumačke nominacije: Michelle Yeoh kao glavna glumica, Ke Huy Quan kao sporedni glumac te Jamie Lee Curtis i Stephanie Hsu kao sporedne glumice.