Program

Andrija Mardešić i David Kapac, selektori programa:

Badnjak okupan kalifornijskim suncem, lajava transeksualna glavna junakinja bez dlake na jeziku čija je misija j**ti sve po spisku svom svodniku i pri tome pravi kaos gdje god se pojavi. I to sve snimljeno na iPhoneu…  Ako je Stric najčudniji božićni film koji ćete ikad pogledati (tako kažu), Tangerine je možda najbezobrazniji . Osim što se radnja odvija na Badnjak, u njemu ništa nije božićno u klasičnom smislu onoga dekora kojeg smo naviknuli gledati. Ali što se tiče emocije koje najtalentiraniji američki filmaš svoje generacije prozivodi u gledatelju – Tangerine je film koji te vodi na rollercoaster upravo onih emocija koje bi se za Božić trebale propagirati, od zajedništva, povjerenja, pa sve do oprosta i iskupljenja. Papa Frane bi se sigurno složio s nama. Da smije. „Merry Christmas Eve, bitch“ indeed!

SINOPSIS:

Hollywood, Los Angeles: Badnjak. Transrodna seksualna radnica Sin-Dee Rella upravo je izašla iz zatvora te saznaje da ju je njezin dečko, ujedno i svodnik, varao tijekom 28 dana koje je provela iza rešetaka. Zajedno s najboljom prijateljicom Alexandrom baca se u potragu za istinom o navedenim glasinama, a njezino putovanje uzavrelim losangeleskim pločnicima provest će je kroz različite gradske supkulture, skrivene od očiju javnosti.

Upogonjena nadahnutim i energičnim nastupima Kitane Kiki Rodriguez i Mye Taylor, ovaj nezavisni filmski hit Seana Bakera (Projekt Florida, 2017) blagdanska je priča kakvu dosad niste vidjeli: ljubavno pismo Los Angelesu i njegovu uličnom životu, prepuna buke, bijesa, ali i humora, nježnosti i privrženosti. Film je u cijelosti snimljen uz pomoć iPhonea 5S, a premijeru je imao na Filmskom festivalu Sundance.