Program

Holly Martins nezaposleni je autor šund-romana. Njegov prijatelj iz školskih dana, Harry Lime, poziva ga u Beč, nudeći mu posao. No po dolasku u ratom opustošeni grad, Holly saznaje da je Lime poginuo pod sumnjivim okolnostima, a slušajući proturječne iskaze njegovih poznanika, upušta se u istragu ne bi li utvrdio što se zaista dogodilo.

Jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih britanskih filmova svih vremena, u kojem je Carol Reed majstorski spojio tradiciju film noira, njemačkog ekspresionizma i poetskog realizma u nevjerojatno zabavan križanac špijunske pustolovine i trilera. Impresivna crno-bijela fotografija Robertu Kraskeru donijela je Oscara, a film je poznat i po upečatljivoj glazbi Antona Karasa.

 

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Više na Odluka – obvezno testiranje.pdf (gov.hr)Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.
Ako ste ulaznice kupili unaprijed, a ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, povrat novca možete ostvariti putem kanala kojim ste ulaznice i kupili.

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.