Program

Stan Carlisle neobičan je muškarac, koji radi kao čuvar u putujućem cirkusu. No Stan ima i poseban dar manipulacije ljudima, koje može obrlatiti s nekoliko pažljivo odabranih riječi. Njegove životne okolnosti ponovno će se preokrenuti nakon što upozna Lilith Ritter, psihijatricu čija moć kontrole drugih nadmašuje njegove.

Guillermo del Toro u svoja posljednja dva filma pozabavio se revizijom dvaju klasičnih hollywoodskih žanrova: gotičke melodrame u Crimsom Peak (2015) i monster movieja u Obliku vode (2017), koji mu je donio Zlatnog lava i Oscara za režiju. U svome novom filmu, Ulica noćnih mora, inspiraciju je pronašao u istoimenom filmu iz 1947. godine, koji kritičari drže za jedan od najboljih, najoriginalnijih, ali i najnetipičnijih noira iz njegova zlatnog razdoblja. Rezultat je raskošno producirani triler, u kojem monstruoznost proizlazi iz psihologije likova, predvođena prvorazrednom glumačkom ekipom i Del Torovim nepogrešivim osjećajem za vizuale, pripovijedanje i atmosferu.

Film je za Oscara nominiran u kategorijama najboljeg filma, kamere, scenografije i kostimografije.

 

U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo da odgodite dolazak u kino.